Naslovna Zimnica ZIMNICA ZA DESETKU: Najbolji preliv za turšiju bez esencije

ZIMNICA ZA DESETKU: Najbolji preliv za turšiju bez esencije

7781
0
Foto: Shutterstock

Pripremite najbolju zimnicu do sada tako što ćete napraviti preliv po starom odličnom receptu bez esencije.

Ovo je količina preliva koja je dovoljna za 5 kg povrća

  • 3l vode
  • 1l sirćeta
  • 150 g soli
  • 200 g šećera
  • 10 g konzervansa
  • 5 g vinobrana
  • 1 kesica bibera u zrnu

Priprema: 

Od 3 l vode odvojte u manju šerpu 1 l i stavite da provri. Kad prokuva voda sklonite sa šporeta i dodajte biber, so, šećer, konzervans, vinobran. Sve dobro izmešajte i kad se sve istopi dodajte sirće.

Napomena: Konzervans ne smete nikad stavljati u vrelu vodu. Mora malo da se ohladi.

Izmešajte pa dodajte u preostalu vodu. Nakon što se lepo sjedini i ohladi možete da nalivate tegle ili bure.

Bilo da nalivate povrće u tegle ili u bure ovaj recept je odličan za svako povrće. Na vama je da izaberete vrstu povrća koja će se naći u vašoj turšiji.

Bilo da ste ljubitelj slatke turšije ili da ste gurman koji voli ljuto, ovaj preliv može da se koristi podjednako dobro i za jedno i za drugo.

Pročitajte i:  Ručak za pola sata: Tikvice punjene povrćem (VIDEO)

Bitno je da je povrće zdravo, da je dobro složeno, tako da je nabijeno, da nema mnogo prostora i vazduha. Osim toga mora biti dobro oprano, očišćeno, a onda kad nalijete da tegle budu dobro zatvorene.

Povrće bi trevalo da se pritisne pritiskivačem za tegle ili bure tako da ne može da ispliva na površinu van vode kojom je zaliveno.

I ne brinite vaša zimnica će biti hrskava, ne mnogo kisela, taman dovoljno slala… Jednom rečju fenomenalna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.