Naslovna Zimnica Zimnica nije potpuna bez ovog recepta: Kisela peglana paprika koja se jednostavno...

Zimnica nije potpuna bez ovog recepta: Kisela peglana paprika koja se jednostavno priprema i može da stoji celu zimu

14024
0
Foto: Shutterstock

Idealan recept za sve one koji za zimnicu mogu da odvoje vrlo malo vremena… Ova paprika se lako sprema i može da stoji celu zimu.

Sastojci:

  • 10 kg očišćene paprike
  • 400 g šećera
  • 250 g soli
  • 100 g esencije
  • 1 vinobran
  • 1 g konzervansa

Priprema:

Pomešajte so, šećer, vinobran, konzervans i esenciju. Paprike operite, obrišite i očistite od semenki. Pripremljenu papriku naređajte u dublji sud i pritisnite težim predmetom (kamenom) i ostavite do narednog dana da stoji. Sutradan izvadite paprike (tečnost sačuvajte) i unutrašnjost svake paprike premažite mešavinom očišćenog i iseckanog belog luka i celera. Paprike ređajte jednu preko druge u teglu, a preko svakog reda posipajte nekoliko zrna bibera i mešavinu belog luka sa celerom ili renom.

Pročitajte i:  SLAVSKA POSLASTICA: Posna karamel oblanda (VIDEO)

Snažno pritisnite paprike i punite tegle(ostavite do vrha jedan prst). Naređane paprike prelijte njihovim sokom tj. sokom koji su pustile preko noći. Napunjene tegle ostavite 24 h otvorene da stoje (dodajte još soka) a zatim hermetički zatvorite. Tegle sa paprikama ostavite da odstoje na hladnom mestu najmanje tri nedelje pre služenja.

Vreme pripreme: 60 minuta + 24 h da odstoje

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Lepa i srećna

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.