Naslovna Zimnica JOŠ NIJE KASNO ZA ZIMNICU: Recept za salatu sa zelenim paradajzom koju...

JOŠ NIJE KASNO ZA ZIMNICU: Recept za salatu sa zelenim paradajzom koju verovatno niste pravili na ovaj način (VIDEO)

2427
0
Foto: Šerpica

Zeleni paradajz u tegli bez konzervansa je odličan za sve ljubitelje kiselog ukusa.

Sastojci:

  • 3 kg zelenog paradajza
  • 1 babura paprika (najbolje crvena roga ako imate)
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • 1 veza peršunovog lišća
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike soli
  • 1 ljuta papričica (ne mora ako ne volite)

od drugih začina može biber u zrnu, slačica, lovorov list…ja sam ovaj put stavila 1 kašičicu mlevenog bibera i u svaku teglu malo slačice

*na svaku teglu ide 30 ml sirćeta

Priprema:
Paradajz operite, prepolovite na pola ili na više delova ako je veći. Iseckajte crni luk na rebarca i dodajte u posudu sa isečenim paradajzom. Usitnite i ostalo povrće, u blenderu ili nožem.

Dodajte šećer, so i ostale začine koje želite, promešajte i ostavite oko 2 sata da stoji. Posle tog vremena trebalo bi da bude dosta tečnosti od povrća.

Pročitajte i:  3 SUPER IDEJE: Zdravi obroci za sve koji poste na vodi

Sipajte u tegle zajedno sa sokom, trebalo bi da ga bude (soka) do polovine tegle. Ako stavljate biber u zrnu, lovorov list i slačicu najbolje ga ih na kraju stavljate u teglu, u svaku po malo. Sipajte u svaku teglu 30 ml sirćeta, dobro zatvorite i složite u šerpu. Na dno šerpe prethodno stavite krpu. Kada ste poređali tegle nalijte vodu i stavite na šporet da se kuvaju.

Od tačke ključanja 30 minuta. Ugasite ringlu i ostavite tegle u vrućoj vodi još 10-15 minuta. Izvadite i obrišite svaku, utoplite, tegle treba da su okrenute naopačke. Sutradan ređajte u špajz. Uživajte već posle dve nedelje u super ukusu ove salate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.