Naslovna Zimnica Zimnica koja se brzo priprema: Cvekla iz tegle

Zimnica koja se brzo priprema: Cvekla iz tegle

5586
0
Foto: Shutterstock

Evo jednostavnog načina da sačuvate cveklu za zimu.

Sastojci:
5 kg cvekle
3 l vode
1 l sirćeta
3 kašike šećera
1,5 kašika soli
kesica konzervansa
nekoliko očišćenih i iseckanih glavica belog luka

Priprema:

Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Slažite je u tegle, a između redova stavite po malo belog luka. Skuvajte vodu sa sirćetom, solju i šećerom i dok je vrelo prelijte cveklu. Zatvorite tegle i prekrijte ih da ostanu što duže tople.

Pročitajte i:  SALATA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Kad je jednom probate stalno ćete je praviti!!!

Napomena: Ako se tegle brzo ohlade, cvekla će biti hrskava pod zubima i neće mnogo omekšati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.