Naslovna Zimnica ZIMNICA 7 DANA: PECKANA PAPRIKA sa belim lukom 1,2,3,4

ZIMNICA 7 DANA: PECKANA PAPRIKA sa belim lukom 1,2,3,4

3518
0
Foto: Shuttterstock

Kada pripremate ajvar ili pečete papriku za zamrzivač uvek vam ostanu neke male, krivudave ili natrule paprike. Upravo one su odlične za ovu peckanu papriku.

Potrebno je:

  • crvena paprika
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike ulja
  • 4 kašike sirćeta
  • beli luk
  • peršun

*mera je za jednu teglu od 750 grama.

Priprema:

Pripremite prvo mešavinu od belog luka i peršuna. Sitno iseckajte i pomešajte. U zavisnosti od toga koliko paprika imate sami odredite koliko bi vam trebalo belog luka i peršuna. A takođe i od ukusa, ako volite taj ukus i miris stavite više, ako ne stavite manje, tek toliko da dobije aromu.

Papriku operite, očistite od peteljki i semena, pa na kratko pecnite sa više strana. Tako dok je još vruća ređajte u tegle. Nabijajte kašikom što više. Na svaku drugu ili treću papriku stavite mešavinu belog luka i peršuna. Nakon toga ponovo ređajte paprike, pa opet mešavinu i tako dok ne napunite teglu. Kad utrošite sve paprike krenite sa dodavanjem soli, šećera, ulja i sirćeta.

Pročitajte i:  Evo kako da iskoristite papriku iz turšije (RECEPT)

Na svaku teglu ide po 1 kašika soli, 2 kašike šećera, 3 kašike ulja, 4 kašike sirćeta. To se sve sipa u teglu, dobro zatvorite poklopaci i teglu okrenite naopako.

Svakog dana treba da okrećete tegle na kontra stranu i tako 7 dana. Nakon sedmog dana trebalo bi da se sadržaj soli i šećera istopio. Paprike možete odmah da jedete, jer u njima nema konzervansa ni drugih adititva.

Ovaj recept svaka domaćica može da prilagodi ukusu i potrebama svojih ukućana. Jedno je sigurno, ne možete pogrešiti. Ukus ove paprike je fenomenalan.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.