Naslovna Zimnica Slatka zimnica: Šljive s medom

Slatka zimnica: Šljive s medom

3599
0
Foto: Shutterstock

Med je prirodni konzervans i zahvaljujući njemu se ukusne šljive lako održe tokom cele zime.

Sastojci:

1/2 kg šljiva

250 do 300 g meda

Priprema:
Lepe, zdrave plodove šljiva operite i povadite im koštice. Stavite u čist sud i nalijte prokuvanim medom. Pokrijte i ostavite da odstoje nekoliko časova. Za to vreme šljive će pustiti vodu. Taj sirup izlijte u drugu šerpu i stavite na vatru da se kuva, a šljive poređajte u čiste tegle.
Prohlađeni skuvani sirup sipajte preko šljiva.
Tegle zatvorite i kuvajte (sterilišite) pet minuta, na 80 stepeni.

Pročitajte i:  Za celu porodicu: Fenomenalan doručak za samo 300 dinara!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: n1

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.