Naslovna Zimnica Recept za najsavršeniji pinđur

Recept za najsavršeniji pinđur

6114
1
Foto: Shutterstock

Pinđur je jelo sličano ajvaru. Predstavlja zimsku salatu od seckane pečene paprike i paradajza, začinjenu belim lukom i peršunom. Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.

Sastojci:

8 kg crvenih mesnatih paprika
4 kg paradajza
400 ml ulja
400 ml sirćeta
5 kašika šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so

Priprema:
Paprike se prvo ispeku, oljuštie i očiste od semena. Potom se ostave preko noći kako bi se ocedile. Sutadan se seku na rezance. Paradajz se prelije ključalom vodom, pa oljušti i iseče na kockice.
Zatim treba u šerpu, dodati šećer, i kuvati dok se masa ne prepolovi. Tada dodati paprike, ulje, beli luk i peršun, so po ukusu, te pržiti do željene gustine. Na kraju dodati sirće i kratko prokuvati.
Vruć pinđur se sipa u vruće sterilisane tegle, pa ga treba zapeći u toploj isključenoj pećnici, do jutra. Sutradan se preko pinđura stavi komad celofana umočen u esenciju, pa se zatvori metalnim poklopcem, ili poveže celofanom.

Pročitajte i:  Najbolji PRŽENI MLADI KROMPIRIĆI koje ste ikada probali (RECEPT)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: opanak.rs

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Lele, dve glavice belog luka, brate mili ode mast u propast, od tog pindjura ni P nema, stavite na tacnu beli luk pa ko voli neka doda a ne nagurate toliki luk i onda koja svrha tog pindjura zatrpanog belim lukom. Strašno!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.