Naslovna Zimnica Pržena ljutenica na seoski način

Pržena ljutenica na seoski način

2873
0
Foto: Shutterstock

Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Obogatite zimnicu i ovim receptom.

Sastojci:

5 kg paradajza
5 kg paprike
1 vezica peršuna
šolja ulja
3 kašike soli
2 kašike šećera
2 glavice luka

Priprema:

Ispečemo paradajz i paprike i oljuštimo ih. Isečemo ih na krupno i stavljamo ih u odgovarajuću posudu na ringlu sa ulje, peršunom, solju, šećerom i narendanim lukom.

Zapržimo i sipamo malo vode, poklapamo i ostavljamo da se krčka do željene konzistencije.

Pročitajte i:  RECEPT VRHUNSKIH POSLASTIČARA: Najukusniji krem za ukrašavanje poslastica

Možemo da konzumiramo ljutenicu odmah ili da je konzervišemo za zimu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.