Naslovna Zimnica Napravite zimnicu na vreme: Domaći kuvani paradajz

Napravite zimnicu na vreme: Domaći kuvani paradajz

2199
0
Foto: Shutterstock

Jednostavan recept koji će se dopasti svim domaćicama.

Sastojci:

5 kg paradajza
10 kašika soli
2 kašike šećera
2 kesice konzervansa
20 g mlevenog bibera
2-3 paprike šilje
1 veza peršunovog lišća
1 veza lišća celera

Priprema:
Paradajz oprati, očistiti, pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike. Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.
Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.

Pročitajte i:  Slatki doručak: Hrskavi forneti sa džemom od jagoda (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.