Naslovna Zimnica Mali crni luk iz turšije: Recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Mali crni luk iz turšije: Recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

4735
0
Foto: Shutterstock

Neki ga zovu šalota, neki kozjak, neki kapula, a neki lukovica… Mali crni luk iz turšije nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Za ukiseljeni luk je potrebno:

  • 1 kg lukčića
  • 1,5 l vode
  • 75 g soli
  • 1 dl vinskog sirćeta
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 3 dl vode
  • 1 koren rena (srednje debeo)
  • lovorov list
  • biber u zrnu

Priprema:

1. Lukčiće oljuštiti i kuvati 2 minuta u slanoj vodi. Dobro prokuvati sirće, so, šećer, vodu i sitno rendani ren. Ohlađene i oceđene lukčiće složiti u tegle.

Pročitajte i:  Najlepši novogodišnji keksići (Gingerbread cookies)

2. Između slojeva staviti lovorov list i zrna bibera. Zaliti mešavinom sirćeta i vode.

3. Posle 24 sata odliti tečnost, još jednom prokuvati, ohladiti pa opet preliti. Ostaviti na tamnom mestu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.