Naslovna Zimnica Bez prljanja dodatnih sudova: Domaća ljutenica u šerpi

Bez prljanja dodatnih sudova: Domaća ljutenica u šerpi

2497
0
Foto: Shutterstock

Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Obogatite zimnicu i ovim receptom.

Ljutenicu možete služiti sa hlebom i sirom.

Sastojci:

5 kg crvene paprike
2 i 1/2 kg paradajza
1/2 kg šargarepe
šolja ulja
beli luk
so po ukusu
šećer po ukusu
peršun

Priprema:

Svo povrće se iseče na parčiće i stavlja se u duboku šerpu. Kuva se da povrće dobro omekša. Pasira se i kuva na tihoj vatri.

Kada se zgusne, dodaje se ulje i prži se pire dok se potpuno ne zgusne, pri čemu se meša neprestano da ne zagori.

Pročitajte i:  NAJUKUSNIJA ZIMNICA IKADA: Đuveč iz tegle

Kada se skuva, sklanja se sa vatre i začinjava se solju i šećerom.

Beli luk se pasira i dodaje u već gotovu ljutenicu.

Domaća ljutenica u šerpi se sipa u teglice i stavlja se da provri 10 minuta.

Priprema 60 min.
Kuvanje 180 min.
Ukupno 240 min.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.