Naslovna Trikovi LETNJI KISELI KRASTAVCI: Kako ukiseliti krastavce za samo dva dana!

LETNJI KISELI KRASTAVCI: Kako ukiseliti krastavce za samo dva dana!

5211
0
krastavcici.jpg

Letnji kiseli krastavci su sigurno jedan od priloga jelu koji svi volimo jer nas vraćaju u detinjstvo.

Ovo su kiseli krastavci za jedan dan i treba vam minimalno vremena za pripremu, ne stvarate nikakav nered pa i vi koji živite u stanovima u gradovima ovo možete sprovesti u delo.

Treba vam samo sunčan dan, a teglu možete položiti na prozor, balkon, u dvorište, na neke stepenice, svejedno je. Što se tiče cveta mirođije, on se može naći i dok je mirođija mlada, ali i kad je već otišla u seme.

Potrebni sastojci:

1kg domaćeg salatnog krastavaca (svetli, bucmasti)

1 -2 dcl alkoholnog sirćeta

1 kašika soli

Pročitajte i:  Trik sa sirćetom za blistav dom: Očistite rernu, zamrzivač, rešite se kamenca, napravite univerzalan sprej

malo mirođije

malo bibera u zrnu

1/2 litre vode

Način pripreme:

Krastavce operite i isecite na četvrtine , ali ne do kraja. Krastavac treba ostati u komadu.

U opranu i čistu teglu poslažite krastavac. U sirće dodajte 0.5 l vode, kašiku soli, grančicu mirođije i par zrna bibera.

Tečnost prelijte preko krastavaca.

Teglu pokrijte tanjirićem i ostavite na suncu, da sunce obavi svoje.

Za dva dana, kad krastavac pobeli, dobićete ukusan kiseli krastavac.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: nezavisne.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.