Naslovna Zimnica BEZ PRETAKANJA: Na brz i jednostavan način ukiselite kupus (VIDEO)

BEZ PRETAKANJA: Na brz i jednostavan način ukiselite kupus (VIDEO)

4380
0
Foto: Letina kuhinja

Ne postoji osoba koja ne voli kiseli kupus. Sa njim mogu da se naprave odlična jela poput sarme, podvarka, ali se može jesti i kao salata..

Da biste napravili vaša omiljena jela, morate najpre da ukiselite kupus.

Prvo obratite pažnju na to da kupite zdravu i dobru glavicu, pa krenite sa pripremom.

Kupus očistite i izdubite. U udubljenje stavite so.

Glavice kupusa poređajte u bure, zatvorite i ostavite da prenoći. Sutradan ga prelijte. I dobro zatvorite. Nakon 12-14 dana kupus je spreman za upotrebu.

Pročitajte i:  BALKANSKA MAGIJA S NAMIRNICAMA: Kako se bacaju čini pomoću hleba, soli i jaja

Tečnost za nalivanje kupusa

300 g soli na 10 l vode

(ponavljajte dok ne napunite bure)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: letinakuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.