Naslovna Zimnica Idealan recept za zaposlene domaćice: Džem iz pleha

Idealan recept za zaposlene domaćice: Džem iz pleha

4340
0
Foto: Shutterstock

Vrlo jednostavna priprema džema.

Sastojci:

2 kilograma bresaka (recept odgovara i nektarinama, kajsijama i šljivama)
po želji kašika-dve belog ili žutog šećera

Priprema:
Operite voće, prepolovite i izvadite koštice. Poređajte polutke u pleh (kora dole) i poprskajte šećerom. Pecite na temperaturi od 170°C oko pola sata, dok voće ne omekša pod kašikom i ne otpusti višak vode. Toplo voće složite u sterilisane vruće tegle, pristiskajući ga tako da istisnete vazduh.

Pročitajte i:  LAKO SE PRAVE: Čupavci na potpuno drugačiji način

Napomena: po želji, možete dodati i druge arome – malo cimeta, vanil-šećera ili ruma. Ovakav džem ne može dugo da stoji, ali ukućani će taj problem brzo rešiti jer je ukus nenadmašan.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: lepaisrecna.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.