Naslovna Zimnica Najukusnije je domaće: Napravite ren po vašem ukusu i uvek imate spremnu...

Najukusnije je domaće: Napravite ren po vašem ukusu i uvek imate spremnu salatu ili sos za meso

1946
0
Foto: Shutterstock

Problem sa renom je obično taj što je mnogima prejak i zato ga zaobilaze. Jedno od rešenja je da ren izrendate, ocedite, operete u jednoj ili dve vode, pa ponovo ocedite. Taj ren mešate sa domaćom pavlakom i jedete kao salatu.

Ovo je još jedna verzija “slabijeg” rena.

Sastojci:

  • 130 g korena rena
  • 150 ml jabukovog sirćeta

Priprema:
Ren izrendajte (ručno ili u blenderu) i stavite u prethodno sterilisane teglice. Nalijte jabukovo sirće i čuvajte u frižideru do 12 meseci. Koristite kao salatu ili dodatak jelima.

Zamrzavanje

Pročitajte i:  Vitamini, minerali, zdravlje: Najbolja salata za hladne zimske dane

Postoji više načina da spremite ren za zimnicu, a jedan od načina je i da ga zamrznete. Poželjno je da koristite vakuumski aparat, koji će izvući vazduh i pomoći da ren zadrži zdrava ulja, po kojima je tako poznat.

Korenje rena očistite i iseckajte na komadiće, stavite u vrećice i zatvorite ih uz pomoć vakuumskog aparata. Čuvajte u zamrzivaču.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stil.kurir.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.