Naslovna Zimnica DOMAĆA ZIMNICA: Provereno najbolji i najhrskavi kiseli krastavčići!

DOMAĆA ZIMNICA: Provereno najbolji i najhrskavi kiseli krastavčići!

87
0

Nema ništa bolje nego kad sami pripremite zimnicu za svoje ukućane.

Potrebno je:

  • 3 kg kornišona
  • 5 l vode
  • 200 g soli
  • 130 g šećera
  • 200 g esencije
  • 1 kesica vinobrana
  • 1 kesica konzervansa

Pročitajte i: Turšija na grčki način

Rastvor:

u 5 litara hladne vode rastvoriti so, šećer, esenciju, vinobran i konzervans. Krastavčiće dobro oprati, tegle sterilisati, pa u njih ređati krastavce. Kad su tegle pune nasuti u tegle rastvor. Staviti foliju i odozgo poklopac i dobro zatvoriti.

Pročitajte i:  Najjednostavnija zimnica: Kako da napravite pečene paprike za zimu iz zamrzivača

Ostaviti da stoji najmanje tri nedelje. Nakon toga krastavčići su spremni za konzumaciju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.