Nema ništa bolje nego kad sami pripremite zimnicu za svoje ukućane.
Potrebno je:
- 3 kg kornišona
- 5 l vode
- 200 g soli
- 130 g šećera
- 200 g esencije
- 1 kesica vinobrana
- 1 kesica konzervansa
Pročitajte i: Turšija na grčki način
Rastvor:
u 5 litara hladne vode rastvoriti so, šećer, esenciju, vinobran i konzervans. Krastavčiće dobro oprati, tegle sterilisati, pa u njih ređati krastavce. Kad su tegle pune nasuti u tegle rastvor. Staviti foliju i odozgo poklopac i dobro zatvoriti.
Ostaviti da stoji najmanje tri nedelje. Nakon toga krastavčići su spremni za konzumaciju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Inicijalizacija u toku...