Naslovna Zimnica Ajvar sa šampinjonima

Ajvar sa šampinjonima

198
0
ajvar11.jpg
Sastojci:

5 kg plavog patlidžana

10 kg paprike roge

2,5 kg šampinjona

1,5 l soka od paradajza

1 l ulja

3 glavice beli luk

1 kašika  bibera

1 šaka soli

lovorov list po želji

1 vinobran

1. Ispecite papriku i petlidzan pa ih ostavite u posudi poklopljene da se upare pola sata. Lakše će se očistiti.

2. Za to vreme iseckati šampinjone na komadiće pa staviti da se dinstaju. Kada budu na pola gotovi skloniti sa vatre.

3. Očistiti papriku i patlidzan od ljuske i semena pa ih samleti na mašini za meso.

4. Pomešati šampinjone, mlevenu papriku i patlidžan, samleti beli luk, dodati ulje, biber, sok od paradajza so i lovorov list pa kuvati smesu na laganoj vatri uz stlano mešanje da ne bi zagorelo. 

5. Ajvar je gotov kada se svi sastojci sjedine a ulje ispliva na površinu. Na kraju dodati vinobran i izmešati.

6. Sipati vruću smesu u zagrejane tegle pa staviti na 100 stepeni 10 minuta tegle u rernu.

Izvaditi tegle, zatvoriti i ostaviti na hladnom mestu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  

Izvor: Domaći recepti

Inicijalizacija u toku...