Naslovna Zimnica Recept sa juga Srbije: Tradicionalan leskovački ajvar bez konzervansa

Recept sa juga Srbije: Tradicionalan leskovački ajvar bez konzervansa

4614
0
Foto: Shutterstock

Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima dva nacionalna brenda: leskovački domaći ajvar i leskovačko roštilj meso, a uveliko se radi na tome da treći postane sprža.

Danas vam predtavljamo recept za leskovački ajvar.

Recept:

  • pečene paprike 12 kg
  • ulje 1 L
  • šećer 6 kašika
  • so 6 kašika

U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i špinovati na tihoj vatri da se sjedini. Potom dodati pečenu i meljanu papriku i mešati, najpre slabije, a potom neprekidno, na jakoj vatri. Tako sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti( stoga nije potrebno dodati konzervans).

Pročitajte i:  Dugo iščekivani recept: Kraljevski kupus punjen povrćem i sočnim mesom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Srbiju volimo

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.