Naslovna Zanimljivosti Vegetarijanci su vitkiji

Vegetarijanci su vitkiji

96
0
vegetarijanci_su_vitkiji_n.jpg

Istraživači sa kalifornijskog univerziteta Loma Linda su sproveli studiju koja je pokazala da vegetarijanciiamju manje problema sa viškom telesne težine. Zanimljivo je da su sve grupe ispitanika, osobe koje jedu meso, polu-vegetarijanci (povremeno jedu meso),  vegetarijanci koji jedu ribu, vegetarijanci koji piju mleko i vegani, unosili istu količinu kalorija na dan.

Dobijeni rezultati su pokazali da najveći indeks telesne mase imaju osobe koje jedu meso. Među gojaznim ljudima, najmanji procenat je onih koji uopšte ne konzumiraju hranu životinjskog porekla, odnosno vegani.

Pročitajte i:  Rotkvice ne moraju biti ljute, saznajte KAKO!

Iako su svi ispitanici unosili istu količinu kalorija, postojale su razlike u tipu namirnica. Tako su osobe koje jedu meso u ishrani najmanje imale biljnih proteina, beta karotena, vlakana i magnezijuma, a najviše masnih kiselina.

Ipak, način ishrane nije jedini uzročnik goajznosti, a studija nije ispitivala i druge faktore kao što je bavljenje fizičkom aktivnošću i socio-ekonomski status. Rezultati studije su samo pokazali povezanost načina ishrane i telesne težine, ali ne i uzročno-posledičnu vezu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.