Naslovna Zanimljivosti TIBETANSKI LEK: Reguliše holesterol, krvne sudove, smanjuje trigliceride, produžava život

TIBETANSKI LEK: Reguliše holesterol, krvne sudove, smanjuje trigliceride, produžava život

9784
0
Foto: Shutterstock

Recept za ovaj tibetanski lek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama.

Pretpostavlja se da je zapisan pre više od 2000 godina, a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vek.

Pored toga što uspešno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lek poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprečava pucanje krvnih sudova a samim tim i izliv krvi), sprečava infarkt srca, mozga i anginu pektoris.

Zatim, sprečava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Recept za čudotvorni tibetanski lek

Priprema:

300 g belog luka
1 kg limuna sa korom (sitno samleti)

Beli luk očistiti, a zatim zajedno sa limunom sve sitno samleti. Birajte organiski limun, jer u običnom u kori može biti mnogo pesticida i štetnih materija.

Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode, pa smanjiti vatru i dodati samleveni beli luk i limun, pa poklopiti sud.
Bitno je da se ova smesa kuvan na laganoj vatri 14 do 15 minuta, ne sme duže. Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi.

Pročitajte i:  Cezar salata

Uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana, pa onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom leka.

Napomena: Strogo se pridržavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana. Nakon izlečenja ne treba uzimati lek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da lek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primjenjuju samo jednu do dve kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: poljoinfo.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.