Naslovna Zanimljivosti Slatka pavlaka i šlag – u čemu je razlika?

Slatka pavlaka i šlag – u čemu je razlika?

1207
0
slatka_pavlaka_i_slag_-_u_cemu_je_razlika.jpg

Ukoliko ste se pitali u čemu je razlika, reći ćemo vam da postoje razlike u sadržaju mlečne masti.

Sve kremaste namirnice sadrže najmanje 18 odsto mlečne masti.

Šlag je sastavljen od 30 %, dok slatka pavlaka mora da sadrži 36 % ili više mlečne masti.

Slatka pavlaka i šlag koriste se podjednako u receptima, a na vama je da odaberete šta više volite.

Pročitajte i:  Kulinarski putopis: Neobični ukusi sladoleda

Što više mlečne masti sadrži bolje će se umutiti i biće stabilniji preliv poslasticama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.