Naslovna Zanimljivosti Pravilna upotreba mikrotalasne rerne

Pravilna upotreba mikrotalasne rerne

1970
0
pravilna_upotreba_mikrotalasne_rerne_n.jpg

Različiti istraživački instituti u svetu dokazali su da je zračenje iz mikrotalasne rerne beznačajno. Mnogo je opasnija činjenica da se jelo u mikrotalasnoj ne zagreva ravnomerno, što može da dovede do pojave opekotina, ali pogoduje i širenju klica. Zbog toga tečna jela pre konzumiranja uvek dobro promešajte. Jela u čvrstom stanju ostavite par minuta da se toplota ravnomerno rasporedi. Optimalno je da se jela zagrevaju više puta u kraćim intervalima. 

Šta ne sme u mikrotalasnu? Hleb i slične životne namirnice s malo vode brzo se okamene u mikrotalasnoj. Ostale namirnice s visokim udelom vode (na primer kobasice) često napuknu ukoliko ih prvo ne probušite viljuškom. Piletinu, jela s jajima i mlevenim mesom bolje je zagrejati na šporetu. 

Pročitajte i:  Kako da pripremite savršeno poširano jaje u mikrotalasnoj (VIDEO)

Kakvo posuđe treba koristiti? Najbolji su staklo, porcelan ili veštački materijali posebno napravljeni za mikrotalasnu. Pri tom jela ne treba poklapati, a pakovanja ne smeju da budu zatvorena jer mogu da eksplodiraju. 

Kako se čisti mikrotalasna rerna? U široku posudu sipajte vodu i malo deterdženta ili sirćeta i stavite u rernu da proključa. Tako će prljavština smekšati i moći ćete lako da je uklonite krpom. 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.