Naslovna Zanimljivosti Pogledajte koje su to lažno zdrave namirnice

Pogledajte koje su to lažno zdrave namirnice

66
0
mafin.jpg

Brza hrana je popularna, zdrava hrana je popularna, pa će mnogi pokušati da hranu koju vam nude, predstave kao istovremeno i zdravu. Zdrav sendvič, zdrava salata… Međutim, u to se ne možete pouzdati – ne možete zaista znati šta je sve u sendviču ili salati osim ako ih sami ne napravite.

Crni hleb, kupovne salate, voćni sokovi, suvo voće, grickalice, čokoladice sa žitaricama, voćni jogurt, kukuruzne pahuljice …Koliko ste  puta kupili neku od ovih namirnica misleći da su zdrave? Bezbroj, verovatno. 

Međutim, ništa od navedenih proizvoda neće vam bukvalno upropastiti zdravlje, ali nemojte ispuniti želju proizvođača ovakvih proizvoda – da jedete takve namirnice i da verujete da jedete zdravu hranu. Nije nikakav problem da se povremeno zasladite grickalicama sa suvim voćem, da uživate u frapeu ili u slatkom musliju u jogurtu, mleku ili soku, nisu problem ni salate s kaloričnim sosom, ali valjalo bi da većinu vaše ishrane ipak čine zaista zdrave namirnice, kao što su sveže voće i povrće, nemasno meso i riba, kao i integralne žitarice.

Pročitajte i:  Oprez sa ovom hranom: 11 namirnica koje ubrzavaju starenje

Video vam donosi pregled 15 namirnica koje nisu ni izbliza tako zdrave kako ih reklamiraju. Pogledajte!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: 24sata.hr

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.