Naslovna Zanimljivosti PLAVA BANANA: Retka voćka koja divno miriše, a njen ukus podseća na...

PLAVA BANANA: Retka voćka koja divno miriše, a njen ukus podseća na nešto što svi vole (VIDEO)

254
0
Foto: Shutterstock

Ova banana divno miriše i bogata je kalijumom, a i njeni listovi su korisni, a stanovništvo južne Azije ih koristi za pripremu hrane, kao podlogu za prženje, pečenje, grejanje ili kuvanje.

Plava Java banana, koju zovu i ‘sladoled bananom’, je mala, zdrava i ukusna voćka, a jedina mana joj je što je retka. Raste prvenstveno u južnoj Aziji, iako je uzgajaju i u drugim delovima sveta, a sposobna je preživeti temperature koje se spuštaju čak ispod nule.

Introducing The Blue Java Banana…🍌🍌🍌

Posted by Selecta Dubfire on Четвртак, 14. јул 2016.

Najidealnija temperatura za rast bila bi oko 5 stepeni. Zreli plodovi su dugi oko 13 cm, a sama biljka naraste do oko 5,5 metara.
Plava banana ima ukus kao sladoled od vanile, lepo miriše i bogata je kalijumom, ali i mnogim drugim mineralima. Od hranljivih sastojaka u sebi sadrži 0,3 grama masti, 22,8 grama ugljenih hidrata i 89 kalorija, na 100 grama banane.

Pročitajte i:  Kako da napravite savršeno testo za domaće mekike (RECEPT)

Oni koji su je probaii kažu da je izvrsna, toliko ukusna da su lizali koru iznutra kako bi pokupili zadnju mrvicu, prenosi truththeory.com.

Pogledajte u videu kako izgleda:

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: 24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.