Naslovna Zanimljivosti Ovo su najzdravije supe i čorbe

Ovo su najzdravije supe i čorbe

691
0
ovo_su_najzdravije_supe_i_corbe_cl.jpg

Nutricionisti često ističu da supe mogu ublažiti simptome prehlada. Sastojci domaćih supa i čorbi smanjuju simptome upale gornjih disajnih puteva i ublažavaju kašalj.

Mnogi zbog nedostatka vremena odustaju od pripreme domaćih supa. Međutim, ukoliko unapred pripremite povrće, vreme pripreme će biti znatno kraće.

Evo nekoliko najzdravijih vrsta supa i čorbi.

Paradajz čorba

Ova čorba deluje preventivno na pojavu raka prostate, zapušenih arterija i oboljenja kože. Zahvaljujući likopenu, koji se nalazi u  paradajzu, konzumacija čorbe od paradajza može da deluje preventivno na pojavu srčanih udara. Paradajz sadrži  i dosta vitamina C, koji štiti od respiratornih infekcija, raka kože i jača vid.

Pogledajte i Paradajz čorba

Krem supa od pečuraka

Ova supa je odlična za prevenciju kancera, srčanih oboljenja, visokog krvnog pritiska, holesterola i virusnih infekcija. Pečurke su bogate vitaminom B i B6, niacinom, riboflavinom i mogu pomoći kod problema s migrenom i depresijom.

Pročitajte i:  Magičan celer: Čistač organizma i jak afrodizijak

Pogledajte i Krem supa od pečuraka

Krem čorba od celera

Celer je veoma zdravo povrće, prvenstveno zbog flavonoida koji mogu sprečiti razvoj tumora. Ovo povrće može smanjiti krvni pritisak i sprečiti preterano lučenje hormona koji sužavaju krvne sudove. Čorba od celera je odlična za osobe koje vode računa o svojoj ishrani jer vas duže drži sitim i apsorbuje višak vode iz organizma. Iskoristite i listove celera jer su bogati vitaminom  C i kalijumom.

Pogledajte i Krem čorba od celera

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: fashionmg-style.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.