Naslovna Zanimljivosti OVO NISTE ZNALI: 6 stvari koje slobodno možete prati u mašini za...

OVO NISTE ZNALI: 6 stvari koje slobodno možete prati u mašini za sudove

5413
1
Foto: Shutterstock

Za ove predmete sigurno niste znali da se mogu prati u mašini za sudove.

Postoje neke stvari koje nikada ne bi trebalo prati u mašini za sudove poput drvenih predmeta ili tiganja od bakra tako da uvek treba obratiti pažnju na nalepnicu na kojoj piše da li se taj predmet sme prati u mašini. Ako niste sigurni da li se nešto sme prati u mašini  ili ne, perite te stvari na gornjoj polici mašine zato što je taj deo udaljen od delova koji emituju toplotu u mašini.

Police iz frižidera

Ako ne želite da ih perete ručno ili ako želite dubinski da ih očistite možete ih bez problema oprati u mašini za sudove.

Vaza za cveće

Većina vaza za cveće i dekorativnih detalja od stakla mogu se vrlo dobro očistiti u mašini za sudove. Nemojte rizikovati sa figuricama koje su prekrivne zlatnim ili srebrnim detaljima kako biste bili sigurni da se boja neće oguliti.

Pročitajte i:  Kako se kaže: Uskrs ili Vaskrs?

Pribor sa stola

Ako su vam prljave čaše u kojima držite olovke, organizatori, fascikle i male kante za smeće i njih možete na jednostavan način oprati u mašini za pranje sudova.

Lampe

Staklene delove lampe takođe možete prati u mašini za sudove.

Držač za sapun i čašica za držanje četkice za zube

Ako želite zaštititi porodicu od bakterija jednom sedmično operite držač od sapuna u mašini za sudove . Isto možete učiniti i sa čašom za držanje četkica za zube.

Gumeni podmetač za noge u kupatilu

Ako u kupatilu ili u kadi koristite gumeni podmetač kako se ne biste okliznuli okačite ga da se osuši nakon svake upotrebe i sa vremena na vreme ga slobodno operite u mašini za sudove kako biste održavali higijenu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kućica.net

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.