Naslovna Zanimljivosti Ovo nikako ne smete raditi u restoranima u inostranstvu!

Ovo nikako ne smete raditi u restoranima u inostranstvu!

48
0
ovo_nikako_ne_smete_raditi_u_restoranima_u_inostranstvu.jpg

Kad ste u italijanskom ili francuskom restoranu, nipošto nemojte grickati hleb malo po malo, jer su Italijani i Francuzi na to apsolutno alergični. Doduše, i kod nas se ovo ponašanje smatra neprihvatljivim, ali u ove dve zemlje pogotovo.

Pogledajte i 8 neobičnih svetskih običaja u ishrani

Sve balkanske zemlje drže se praznoverja o sedenju na ivici stola. I dok se u Srbji i Hrvatskoj smatra da se onaj ko sedi na ivici – nikad neće venčati, u Rumuniji i Moldaviji, stvar je mnogo gora. Naime, tamo veruju da će, ako sednete na ivicu – sve poći po zlu, tako da se ivica stola izbegava kao kuga!

Kada se nađete u Turskoj, obavezno držite noge na podu i nikako ne pokazujte đonove, obzirom da se to smatra vrlo nepristojnim. Takođe, ne držite ruke u džepovima.

Pogledajte i Ovako se nazdravlja širom sveta

Postoje mnoga upustva kako se ponašati i sa pićem. Tako da, ako u Rusiji niste u stanju popiti čašicu votke na iskap, vaš domaćin teško da će biti zadovoljan. S druge strane, ako u Francuskoj dolijete vino samo sebi, a ne i drugima za stolom, suočićete se s gnevnim pogledima. Što se tiče pogleda u oči kod kucanja čašama, po nekim izvorima taj običaj potiče iz Nemačke. Naime, tamo postoji praznoverje po kojem će onaj ko ne gleda u oči imati sedam godina nesreće u – krevetu. 

Pročitajte i:  Restoran dizajnirao tanjire za savršene Instagram fotografije

S druge strane, Rusi se nikad ne gledaju u oči kod kucanja, a s obzirom na to koliko ih je, verovatno ovo o nesreći u krevetu ne važi, bar ne kod njih. Rusi kod nazdravljanja gledaju u pod, i to zbog jednostavnog razloga što se gledanje u oči doživljava kao pretnja. 

Bugari se drugačije ponašaju kad je reč o kucanju. Tokom pijenja pića, kucaju se više puta, svaki put nazdravljajući nečemu. Tako da, kod njih je veselo. Mađari smatraju primerenim kucanje ako pijete vino ili žestinu, ali po njima, s pivom se jednostavno ne kuca. 

Pogledajte i Najbolji ulični specijaliteti širom sveta

I da, za kraj, vratimo se još malo na Nemačku. Kada uđete u njihovu pivnicu nipošto ne dirajte zvonce koje visi za šankom, jer se njime ne doziva konobarica. Naime, ono je znak da ćete platiti rundu celoj pivnici! 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: punkufer.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.