Naslovna Zanimljivosti NAJZDRAVIJI DODATAK JELU: Domaći začin iz vaše kuhinje (RECEPT)

NAJZDRAVIJI DODATAK JELU: Domaći začin iz vaše kuhinje (RECEPT)

4180
0
Foto: Profimedia

Mnogi savetuju da se u jela ne stavljaju nikakvi gotovi začini, poput vegete i drugih mešavina, jer često sadrže velike količine veštačkih aditiva, aroma i boja.

Ipak jelo nije isto ukoliko u njega ne dodati mešavinu začina. Ipak, najzdravija i najukusnija varijanta je upravo ona koju naprvite sami u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 2 kg paprika
  • 1 kg šargarepe
  • 1/2 kg korena peršuna
  • 1/2 kg crnog luka
  • 1 koren celera srednje veličine
  • 1 veći koren paškanata
  • 750 grama soli
  • 750 grama ulja

Način pripreme:

Povrće oprati i očistiti. Samleti na mašini na meso ili u blenderu. Ja koristim blender, s tim što upotrebim i lišće koje je bilo na korenu peršuna. U samlevenu masu dodati so i ulje pa sve dobro promešati. Od ove mase dobije se 5 tegli začina. Odložiti na hladno do upotrebe. Nema potrebe dodavati nikakav konzervans, jer ga so i ulje dobro konzerviraju.

Pročitajte i:  Omiljeno zimsko jelo: Pita sa kiselim kupusom

Recept sam dobila od svoje prijateljice Goce, a začin koristim kupovnih začina.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: krstarica.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.