Naslovna Zanimljivosti Kako se pravilno priprema čaj?

Kako se pravilno priprema čaj?

1330
0
kako_se_pravilno_priprema_caj.jpg

Kao što znamo, Britanci su majstori spremanja čaja, a njihovo glavno pravilo je da se u šoljicu za čaj prvo sipa mleko.

Iako je do sada ostatak sveta dodavao mleko poslednje u čaj, Britanski institut standarda tvrdi da je to pogrešan način.

– Iskustvo je pokazalo da se najbolji rezultati postižu kada je temperatura tečnosti između 65 i 80 stepeni, a ona nastane kada se čaj doda u mleko – tvrdi BSI.

Pročitajte i:  6 razloga zašto je dobro piti mleko sa medom

Zato sada mnogi tvrde da u šoljicu treba prvo sipati mleko, a nakon toga čaj. Ne bi trebalo da koristite mleko pasterizovano na previsokim temperaturama jer je moguće da sadrži denaturirane proteine zbog čega će čaj biti lošijeg ukusa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: dnevno.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.