Naslovna Zanimljivosti IMATE NESANICU: Nestaće ukoliko jedete sledeće namirnice

IMATE NESANICU: Nestaće ukoliko jedete sledeće namirnice

4257
0
Foto: Profimedia

Ukoliko i vi imate problema sa spavanjem konzumiranjem ovih namirnica vaši problemi će postati prošlost.

Sok od trešnje – prema istraživanju doktora Glina Hovatsona sa Univerziteta Nortumbrija, jedna čaša organskog soka od trešnje može da pomogne u rešavanju problema nesanice. Ovaj sok tvrdi Hovatson, proizvodi molekule melatonina koji reguliše naš ritam spavanja.

Kaša – ovas baš kao i trešnja sadrži melatonin, i u skladu sa tim, ovsena kaša može da pomogne našem telu da se odmori i reguliše san.

Čokolada (organska crna) – kakao je jedan od najbogatijih izvora magnezijuma i on pomaže našim mišićima da se opuste i takođe regluše otkucaje srca. Crna čokolada takođe sadrži seratonin – neurotransmiter, koji nam pruža slatke snove.

Pročitajte i:  Kako da vam namirnice budu duže sveže

Magnolija – ekstrakt iz kore lekovite magnolije, Honokiol, ima izgled da bude prirodan lek za nesanicu. Pored toga što je moćni oksidant, ispostavilo se da je u mnogim istraživanjima, Honokiol pomogao pacijentima da zaspu. Ovaj ekstrakt funkcioniše po principu aktiviranja GABA receptora u mozgu, koji šalju signale telu da se odmori.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.