Naslovna Zanimljivosti Čajevi koji leče

Čajevi koji leče

151
0
caj.jpg

Biljni čajevi odličan su i ukusan način da organizam obezbedite neophodnom hidratacijom, ali i da poboljšate zdravlje ćelija, tkiva i organa. Sledeće vrste preporučuju mnogobrojni zdravstveni stručnjaci, a oni su blagi, efikasni i lako dostupni.

Čaj od nane

On je veoma ukusan i ima više zdravstvenih blagodeti. Istraživanja pokazuju da čaj od nane poboljšava probavu (dobro ga je piti nakon obroka), ublažava grčeve digestivnog i respiratornog trakta, sprečava nastanak nadimanja i prirodno smanjuje groznicu.

Pogledajte i Čajevi sa istoka

Čaj od kamilice

On je toliko sveprisutan da se često zaboravi koliko je istinski dobar! Čaj od kamilice pomaže u opuštanju tela (i uma), poboljšava san i ublažava anksioznost, napetost, nervozu i razdražljivost. Koristi se već stotinama godina za ublažavanje menstrualnih bolova, zapaljenja, alergija, reumatskih bolova i hemoroida.

Čaj od korena maslačka

Kada je reč o zdravlju jetre, čaj od korena maslačka je na prvom mestu! Pored toga, istraživanja pokazuju da je delotvoran i kod lečenja artritisa, čukljeva, akni i visokog krvnog pritiska.

Pročitajte i:  Umesto tableta: 8 prirodhih lekova kao prva pomoć

Pogledajte i Biljni napici protiv kašlja

Čaj od matičnjaka

Ukoliko ste pod stresom ili ako ste anksiozni, ukoliko vam problem predstavlja lupanje srca ili glavobolja, čaj od matičnjaka vam može pomoći da regulišete pomenute probleme. Takođe, odličan je lek i za digestivne probleme koji nastaju usled stresa i nervoze.

Pogledajte i Najzdravije vrste čajeva

Čaj od đumbira

Iako se intenzivno koristi u kulinarstvu, đumbir ima obilje lekovitih osobina. Smiruje probavni sistem (veoma je efikasan kod mučnine i gasova) i pomaže proces varenja. Može pomoći u ublažavanju groznice (prilično je blag pa ga mogu korisiti i deca i odrasli). Takođe, veoma je koristan u slučajevima prehlade i gripa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: minimagazin.info

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.