Naslovna Zanimljivosti Bacate iskorišćeno ulje u slivnik? Evo zašto to nikad ne treba da...

Bacate iskorišćeno ulje u slivnik? Evo zašto to nikad ne treba da radite!!!

2562
0

Ukoliko ste jedan od onih koji iskorišćeno jestivo ulje prosipaju u slivnik svoje sudopere, trebalo bi odmah da prekinete tu praksu.

Osim što takvim postupcima rizikujete da zapušite odvodne cevi, jer se masnoća lepi i u kombinaciji sa drugim hemikalijama i ostacima hrane pravi čepove koje je teško razbiti, ulje je jako veliko zagađivač.

Mali broj ljudi zna da samo jedan litar ulja može da zagadi do milion litara čiste pijaće vode. Zato iskorišćeno ulje nikada ne treba bacati u odvod. Najlakše i najpraktičnije je da u kuhinji uvek imate jednu plastičnu flašu i mali levak. Kad se ulje posle prženja ohladi sipajte ga u tu flašu. Kad je flaša puna dobro zatvorite i bacite u đubre.

Pročitajte i:  Sve što treba da znate o konopljinom ulju

Tim postupkom nećete zaprljati odvod i sačuvaćete životnu sredinu.

U budućnosti racionalnom upotrebom ovog otpadnog ulja moguće je iskoristiti ga kao biogorivo za pokretanje automobila, u industriji i tome slično.

Ipak, dok ne dođe do toga da se ovaj prirodni resurs koristi u druge svrhe potrudite se da ne dospe u reke i potoke. Odlaganjem u plastične flaše sprečava se uništavanje toliko dragocene vode za piće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.