Naslovna Zanimljivosti 7 bizarnih lekova protiv mamurluka

7 bizarnih lekova protiv mamurluka

48
0
7_bizarnih_lekova_protiv_mamurluka_n.jpg

Verovatno ste već čuli za klasične metode lečenja mamurluka, poput kiselog kupusa i rasola. Međutim, različiti narodi koriste (ili su koristili u prošlosti) neobične načine eliminisanja neprijatnih simptoma nakon burne noći, piše Dejli mejl.

Mongolija – ukiseljene ovčije oči u soku od paradajza.

Dejstvo: Naučna studija iz 2012. godine, sprovedena u Japanu, pokazala je da sok od paradajza može pomoći jetri da preradi alkohol.

Mađarska – ptičiji izmet u brendiju.

Dejstvo: Ova kombinacija može da bude veoma opasna jer se u izmetu mogu kriti brojni paraziti i bakterije. Brendi će samo odložiti pojavu tipičnih simptoma mamurluka.

Italija (Sicilija) – pizl (osušen penis bika).

Dejstvo: Bogat proteinima, vitaminima, hormonima i mineralima, pizl je bio veoma tražen za vreme Olimpijade 2008. u Pekingu i koristio se kao sredstvo za podizanje energije i povećavanje izdržljivosti.

Stara Grčka – kuvana pluća od ovce i jaja sove.

Dejstvo: Iako možda i ne zvuči kao delikates, ali ovi izvori proteina su verovatno činili čuda za zdravlje i vitalnost. Naime, ova hrana je bogata amino kiselinama poput cisteina, koji razgrađuje acetaldehid, koji nastaje kada jetra prerađuje etanol.

Pročitajte i:  Da li je sladoled štetan po naš organizam?

Sjedinjene Američke Države – koktel od sledećih sastojaka: sok od paradajza sa sirovim jajetom, kašika Vorčester sosa, so, biber i malo Tabasko sosa.

Dejstvo: Sok od paradajza je bogat vitaminom C i fruktozom. Jaje sadrži proteine, cistein i taurin – amino kiseline koje jetri pomažu da brže preradi toksine.

Stari Rim – pržen kanarinac.

Dejstvo: Ovo jelo sadrži proteine, ugljene hidrate i masti, koji mogu da podignu nivo glukoze u krvi i snize nivo masnih kiselina. Moguće je da biste se ubrzo osećali bolje.

Filipini – balut (poširan embrion patke).

Dejstvo: Kao i sva jaja, i oplođeno jaje patke sadrži dosta cisteina koji će pomoći organizmu da preradi toksine koji izazivaju mamurluk.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.