Naslovna Vesti Tucijade u Kragujevcu i Stublinama

Tucijade u Kragujevcu i Stublinama

43
0
uskrs_2014_tucijadeu_kragujevcu_i_stublinama_cl.jpg

U nedelju će u Eko-parku u Ilinoj vodi u Kragujevcu biti održana 11. uskršnja manifestacija „Tucijada“ na kojoj će biti izabrano najtvrđe i najlepše jaje.

Manifestacija će početi vaškršnjim urankom i biti nastavljena otvaranjem skulpture „Boginja plodnosti”, izložbom kragujevačkog ikonopisca i duboresca, kao i bogatim kulturno umetničkim programom, najavili su organizatori, mesna zajednica Lepenica i udruženje građana „Eko park“.

Obeležavanju Vaskrsa pridružiće se i kragujevački bajkeri koji će prodefilovati gradom do Eko parka, kako bi se takmičili u izboru za najtvrđe i najlepše jaje.

Bajkeri će po završetku tucijade posetiti prihvatilište za decu „Knjeginja Ljubica“ i uručiti poklone štićenicima tog centra.

Pročitajte i:  Fenomenalan trik: Kako da kuhinjskim sunđerom pravite divne šare na uskršnjim jajima (VIDEO)

U organizaciji Ekološkog udruženja „Beli bagrem“ u centru Stublina će u nedelju biti održana, godinu dana mlađa, deseta „Uskršnja tucijada“.

Tom prilikom biće organizovano takmičenje kako za najtvrđe jaje tako i za najlepše ukrašenu korpu sa jajima. Takmičari će biti nagrađeni simboličnim nagradama, a biće priređen i prigodan kulturno-umetnički program, navodi se u saopštenju.

Prijavljivanje za učešće na „Uskršnjoj tucijadi“ počinje u 11 časova, a takmičenje za najtvrđe jaje u 12 sati. Pokrovitelj manifestacije je opština Obrenovac.

Izvor: b92.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.