Naslovna Vesti Najnoviji sastojak u kulinarstvu – brašno od kafe

Najnoviji sastojak u kulinarstvu – brašno od kafe

54
0
najnoviji_kulinarski_sastojak_brasno_od_kafe_n.jpg

U moru prozvoda koje nose oznaku zdrave hrane sada će se naći i najnovije brašno napravljeno od kafe. Ovaj kulinarski sastojak je još uvek u fazi usavršavanja, pa se ne može naći na tržištu, piše Daily Mail.

Brašno od kafe sadrži više proteina i vlaka od pšeničnog brašna, ali i tri puta više gvožđa od spanaća, dva puta više kalijuma od banane i 84 procenta manje masti od kokosovog ulja.

Proizvođači ovog specijalnog brašna kažu da se od njega mogu pripremati hleb, kolači i testenine, a sadrži i kofein, ali u manjoj meri nego sam crni napitak.

Pročitajte i:  Sutra je Sveti Nikola i ovako se pravilno proslavlja

Ukus ne podseća na kafu, već ima specifičan voćni i cvetni i ukus. Međutim, ovo brašno neće obradovati samo ljubitelje kulinarstva i poklonike zdrave ishrane. Naime, brašnu od kafe obradovaće se i farmeri širom sveta. Predstavnici kompanije koja stoji iza ovog najnovijeg gastronomskog otkrića kažu da je proizvodnja brašna od kafe odličan način da se iskoriste delovi biljke kafe koji se inače bacaju nakon ubiranja zrna.

Najnoviji kulinarski sastojak se trenutno proizvodi na tri kontinenta pre nego što će se sledeće godine pojaviti na tržištu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.