Naslovna Vesti KARAVAN IZAĐI MI NA TEGLU U KRUŠEVCU: Čarapani još jednom najbolji u...

KARAVAN IZAĐI MI NA TEGLU U KRUŠEVCU: Čarapani još jednom najbolji u teglanju

134
0
Foto: Ljiljana Vukotić

Tokom vikenda Kruševcem se širio miris jeseni i pečene paprike jer je u posetu stigao karavan Izađi mi na teglu. Na Trgu kosovskih junaka okupilo se 15 takmičarskih ekipa koje su prihvatile izazov organizatora i izašle na megdan varjačama kako bi pokazali ko pravi najbolji ajvar u Kruševcu.

Foto: Ljiljana Vukotić

U oštroj konkurenciji pobedu je odnela harizmatična ekipa sjajnoj naziva “Deset ljutih sekretara” koja se, pored činjenice da je dokazala da poseduje pobednički recept, istakla i po pesmama koje su članovi ekipe spevali u čast ajvaru i svom omiljenom karavanu. A ovako je kapiten pobedničke ekipe, Veroljub Todosijević proslavio pobedu svog tima: “Deset ljutih sekretara na tegli su opet, pola ljušte papriku ostalo ih pet. Pet ljutih sekretara ajvar već vri, i dok dvoje mešaju ostalo ih tri. Tri ljuta sekretara, lepa ko na slici, izađi mi na teglu to su pobednici!” – odrecitovao
je publici nakon proglašenja.

Pročitajte i:  DŽEJMI OLIVER U SRPSKOJ KUHINJI: Ćevapi with ajvar (RECEPT)
Foto: Ljiljana Vukotić

“Kruševac ne samo da je prestonica dobrog ukusa već je i prestonica dobre zabave! Ono što čarapani umeju da prirede našem karavanu zaista je nenadmašno. Još jednom su pokazali da su najbolji.

Foto: Ljiljana Vukotić

Takmičarski štandovi bili su božanstveni, a ekipe raspoložene i noružane zdravim takmičarskim duhom” – kaže Ljiljana Vukotić, predstavnik organzatora karavana Izađi mi na teglu.

Foto: Ljiljana Vukotić

Nakon Kruševca karavan nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za srpski kavijar u Kraljevu, zatim Bačkoj Topoli, Subotici, Raškoj i još preko 20 gradova širom Srbje sve do 12. oktobra kada će okupiti sve pobednike u Beogradu na velikom finalu gde će će odlučivati o šampionima za 2019. godinu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.