Naslovna Vesti Aplikacija koja oživljava ritual porodičnih obroka

Aplikacija koja oživljava ritual porodičnih obroka

55
0
aplikacija_koja_ozivljava_ritual_porodicnih_obroka_cl.jpg

Nekada su porodični obroci bili trenuci zbližavanja sa porodicom, mesta na kome su nastajale najlepše uspomene. Međutim, porodični ručak polako postaje izuzetak pre nego prijatan ritual. To je posledica savremenog tempa života koji ostavlja malo prostora za uživanje u dugim razgovorima i domaćim specijalitetima. Pa čak i kada se pronađe vreme za obedovanje s porodicom, za trpezom često vlada tišina, a članovi porodice su udubljeni u svoje telefone i tablete.

Nova aplikacija DinnerTime nudi rešenje – u vreme obroka se zakljulavaju sve opcije na mobilnim telefonim ili tabletima.

Aplikacija najpre upozori korisnika koliko je vremena preostalo do obroka izatim u određenom trenutku zaključa uređaj. Takođe, aplikacija pokazuje i koliko dugo bi trebalo da se ostane za stolom.

Pročitajte i:  Mekano i penasto testo: Kiflice sa sirom (VIDEO)

Aplikaciju je osmislio Ričard Sa, nakon što je primetio da su njegova deca stalno odsutna u vreme ručka i večere.

“Primetio sam da su moja deca zavisna od tehnologije, igraju igrice i gledaju spotove na tabletim i telefonima, pa im sve to odvraća pažnju i za vreme porodičnih obroka i odlaže odlazak na spavanje”, izjavio je Ričard.

Međutim, ova aplikacija nije samo korisna za oživljavanje porodičnih rituala, već mališane može upozoriti i kada je vreme za učenje ili odlazak na spavanje. Aplikacija tako može da zaključa uređaj i da onemogući surfovanje internetom, slanje poruka ili pozive prijateljima.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.