Naslovna Vesti 27. Svetska Slaninijada

27. Svetska Slaninijada

81
0
27_svetska_slaninijada_cl.jpg

Duhoviti Kačarevci navode da je od svih “-ijada” na svetu, od njihove Slaninijade starija samo Olimpijada.

Svetska 27. Slaninijada se počinje svečanim otvaranjem u podne 27. februara u centru Kačareva, i  trajaće do 3. marta. Organizatori su za sve posetioce, ljubitelje mesnih proizvoda, priredili bogat prateći program.  

Pored edukativnog i zabavnog uživanja u prezentaciji priprema mesarskih delikatesa, posetioci će moći da učestvuju i u kulinarskim veštinama i degustacijama na takmičenjima u kuvanju paprikaša i kuvanju pasulja, u topljenju slanine za pobedničko priznanje “Zlatni čvarak”, a najatraktivnija disciplina ostaje – “Prase je pušteno”. Ko ga uhvati – njegovo je.

Pročitajte i:  OTKRIVAMO TAJNU: Ovako se sprema najukusniji SVADBARSKI KUPUS!

Ove godine, Svetska slaninijada će po prvi put imati i humani karakter, jer je Organizacioni odbor u tom periodu osmislio niz aktivnosti sa idejom da pomognu revitalizaciju Doma slepih u Pančevu, a jedan od štićenika Doma slepih biće član žirija za odabir pobedničkog proizvoda.

Pre dve decenije na slaninijadi je bilo svega 500 posetilaca, prošle godine čak 100.000, a organizatori se nadaju da će ove godine broj gostiju približiti broju od 150.000. 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.