Naslovna Hrana kao lek JOŠ JEDAN MIT PADA U VODU: Šolja kafe ne pomaže mamurluku!

JOŠ JEDAN MIT PADA U VODU: Šolja kafe ne pomaže mamurluku!

5
0
kafa.jpg

U slučaju da vam zatreba, pred polazak na posao, treba da znate da kofein ipak ne uklanja tragove preteranog alkohola od prethodne večeri. Bilo da se radi o teškoj noći što se tiče alkohola ili o nekoliko čaša za večerom, mnogi će posegnuti za šoljom kafe kako bi im pomogla sa posledicama sinoćnjeg ludovanja.

Ali, dok se mi nadamo da će nam kofein pomoći da se otreznimo, naučnici kažu da ipak neće biti neke prevelike razlike. Profesor Toni Mos sa londonskog Univerziteta “South Bank” je rekao da kafa ne pomaže u smanjivanju alkohola u krvi.

Umesto toga, profesor sugeriše da iako se osećate više oprezno od kofeina, vaša koordinacija ruku, očiju i druge motoričke sposobnosti će ostati pod uticajem alkohola u vašem sistemu. Da bi tu svoju teoriju potvrdio, profesor Mos je pozvao petoro učenika u kontrolisane uslove u pabu gde je svaki od njih naručio votku i tonik koji sadrže dovoljno alkohola na temelju individualne visine i težine ispitanika kako bi se osećali pripito.

Pročitajte i:  7 genijalnih trikova koje pravi ljubitelji kafe treba da znaju

Tada je svaki od ispitanika dobio jednostavan test koordinacije očiju i ruku u kojem su morali da upravljaju metalnom žicom okolo metalnog obruča bez dodirivanja. I svi su pali na tom zadatku.

Ostatak teksta pogledajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.