Naslovna Trikovi Zbog čega ne treba da čuvamo hleb u kesi

Zbog čega ne treba da čuvamo hleb u kesi

4122
0
Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!

Kesa će polako, ali sigurno „osušiti“ hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

Pročitajte i:  Kako najbrže da očistite paprike od semenki za zimnicu

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni;

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Krstarica

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.