Naslovna Trikovi Trikovi koji će vam pomoći da namirnice brzo dostignu sobnu temperaturu

Trikovi koji će vam pomoći da namirnice brzo dostignu sobnu temperaturu

1095
0
Foto: Shutterstock

Spremni ste za pečenje kolača, ali vaše namirnice nisu? Niste sigurni kako maslac, jaja, slatku pavlaku i druge sastojke brzo da ugrejete na sobnu temperaturu? Otkrićemo vam kako ćete brzo postići sobnu temperaturu.

Maslac
Hladnom maslacu iz frižidera treba dobrih 30 minuta da omekša. Sa ovim trikom ćete to brže postići: narežite maslac na kocke široke oko 1 cm. Stavite ih u posudu za mikrotalasnu, pa grejte u intervalima od 10 sekundi – ukupno ne duže od minute. Kockice maslaca ne smeju se rastopiti, nego tek lagano omekšati – na dodir slobodno neka budu malo mekane, ali oblik treba da zadrže.

Jaja
Kako bi brže ugrejali jaja na sobnu temperaturu, napunite srednje veliku posudu toplom vodom, pa unutra držite jaja oko 10 minuta. U receptu trebate da odvojite belanca i žumanca? Stavite belanca i/ili žumanca u mali kalup za složenac od keramike. To stavite na lim za pečenje ili veliki kalup za složenac, pa napunite toplom vodom do pola. Neka stoji do 10 minuta.

Pročitajte i:  5 genijalnih načina da upotrebite sodu bikarbonu

Mlaćenica, slatka pavlaka i mleko
Mlečne proizvode ćete najbrže ugrejati na sobnu temperaturu tako što ćete ih grejati u intervalima od 10 sekundi u mikrotalasnoj.  Pazite na to da mikrotalasnu ne ispuštate iz vida na duže vreme – pavlaka se može zapeniti, a mlaćenica se može zgusnuti.

Kisela pavlaka i jogurt
Proizvodi poput kisele pavlake i jogurta nešto je teže zagrejati na sobnu temperaturu, npr. kod grejanja u mikrotalasnoj može se razviti neugodan miris. Umesto toga proces grejanja obavljajte u rerni i stavite posudu u blizinu mesta gde dolazi najviše topline.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: miss7.24sata.hr 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.