Naslovna Trikovi Trikovi koji će vam pomoći da brže i efikasnije očistite kuću

Trikovi koji će vam pomoći da brže i efikasnije očistite kuću

564
0
Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju čišćenje kuće, svima nam s vremena na vreme trebaju korisni saveti kako da to brže, lakše i efikasnije uradimo.

UVEK ČISTITE OD GORE PREMA DOLE

Logično – prvo treba da obirišete prašinu sa polica, pa tek onda da oribate podove. Takođe, pronađite najudaljeniji kraj sobe od izlaza i od njega započnite. Na ovaj način ćete znati koji deo sobe ste već očistili, a koji je preostao. Ovo posebno važi za ribanje podova.

VOTKA JE NEVEROVATNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE

U želji da se koliko je moguće odvojimo od standardnih sredstava za čišćenje kuće, u vidu hemijskih proizvoda, dobro je znati da piće poput votke krije u sebi magična svojstva. Votka je efikasna pri uklanjanju bakterija i lošeg mirisa u enterijeru.

ČIŠĆENJE UZ POMOĆ KRIŠKE HLEBA

Neverovatno ali istinito. Ukoliko želite da se oslobodite prašine i prljavštine u svom stanu, jednostavno stavite krišku hleba na mesto gde se sakupila nečistoća i posmatrajte kako poput sunđera hleb upija sve oko sebe. Takođe, kriška hleba vam može pomoći i pri sakupljanju sitnih komadića razbijenog stakla.

Pročitajte i:  Fenomenalan trik: Uklonite neprijatan miris iz kuhinjskog odvoda

UKLANJANJE DLAKA OD KUĆNIH LJUBIMACA

Kao vlasnici pasa ili mačaka, sigurno ste u potrazi za kreativnim rešenjem za sakupljanje njihovih dlaka. Naša preporuka su vlažne gumene rukavice, koje u jednom potezu mogu da sakupe mnoštvo dlaka sa nameštaja, a koje je potom jednostavnim pranjem pod mlazom vode, moguće savršeno očistiti.

KORISTITE SUNČEVU SVETLOST KAO IZBELJIVAČ

Ako su vaše plastične posude usled odlaganja različite hrane u njima promenile svoju boju, jednostavno ih ostavite nekoliko sati izložene na Suncu. Čak ni najupornije mrlje ne mogu da se nose sa sunčevom svetlošću.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Ženski magazin

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.