Naslovna Trikovi Trikovi koje morate da zapamtite: Kako izbeći nadimanje od pasulja

Trikovi koje morate da zapamtite: Kako izbeći nadimanje od pasulja

10562
0
Foto: Shutterstock

Nijedna povrtlarska kultura, osim krompira, nije razvila toliko sorti i varijacija kao pasulj.

Njegov neutralan ukus omogućava niz kombinacija s različitim namirnicama i začinima.

Osim toga, pasulj je, kako tvrde nutricionisti, superhrana jer sadrži razne hranjive supstance koje pomažu da telo ostane zdravo i otporno na bolesti, pa je posebno omiljen tokom zime. Svako zrno pasulja sadrži jedinstvenu kombinaciju belančevina, vlakana, vitamina i minerala.

Ipak, mnogi izbegavaju ovu korisnu namirnicu jer nadima. Ukoliko se spremi na pravi način, izbeći ćete ovu neprijatnost.

Kuvanje

Pasulj je potrebno da pre kuvanja ostavite da se natapa u vrućoj vodi (oko 4 sata). Tu vodu posle treba baciti, a pasulj još jednom isprati, pa ga kuvati u čistoj vodi. Natapanje pasulja nekoliko puta u čistoj vodi smanjuje količinu supstanci koje uzrokuju nadimanje posle jela.

Pročitajte i:  Ne peče se: Voćna torta sa pudingom i piškotama (VIDEO)

Začini

Jelima od pasulja treba da dodate začine koji smanjuju nadimanje (koji imaju karminativno delovanje), kao što su kim, majoran, origano, majčina dušica (timijan), kapar i komorač.

SAVET: Da biste kupili kvalitetan pasulj, potrebno je prilikom kupovine suvog pasulja proveriti da li na semenkama ima znakova vlage poput plesni ili nekih drugih oštećenja, kao i da li su zrna cela.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.