Naslovna Trikovi Tajna iskusnih kuvarica: Kako da vam meso bude sočno i mekano

Tajna iskusnih kuvarica: Kako da vam meso bude sočno i mekano

3379
0
Foto: Shutterstock

Ako ste se namučili da napravite ukusno jelo, a ono vam posle par sati pripreme ostane suvo i žilavo, ovo je rešenje za vas.

Ukoliko želite da vam od sada jela s piletinom, ćuretinom ili svinjetinom budu ukusnija nego ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u celom svetu, a garantuje izvrsne rezultate.
Reč je o umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih začina i namirnica.
Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu pa se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

Recept za marinadu

Sastojci:

1 šolja vode
3 kašike krupne morske soli
1 kašika šećera
1 listić lovora
Nekoliko zrna krupne soli

Pročitajte i:  Kolač koji mami ukusom: Salama sa bananicama i orasima (VIDEO)

Priprema:
U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke. Ostavite da voda proključa, pa sklonite sa ringle. Dodajte još 3 šolje hladne vode.
Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji u frižideru par sati, ili preko noći.

Savet:
U marinadu možete dodati još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.