Naslovna Trikovi Šta da radite kada presolite pasulj

Šta da radite kada presolite pasulj

1627
0
Foto: Shutterstock

Uvek treba da se trudite da kuvate lagano neslana jela, jer nije nikakav problem da se jelu doda so u svako vreme. Veliki problem nastaje kada nepažnjom presolite jelo i tada se pitate kako da smanjite slanost.

To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela.

Najlakše je da u jelo dodate namirnice koje su poznate po tome da upijaju dosta soli. I tako, ako ste presolili pasulj, možete jednostavno u njega da dodate 2-3 velika krompira, naravno oljuštena I da ih ostavite da se kuvaju zajedno sa pasuljem.

Nakon desetak minuta kuvanja ponovo probajte i uverite se da je ukus normalan, pa odstranite skuvani krompir.

Pročitajte i:  SUPER SAVETI: Kako da iskoristite talog od kafe na najbolji način

Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba.

Odaberite jedan od ova dva načina, koji vam se više sviđa, ali nikako nemojte da jedete presoljeno jelo. Prekomeran unos soli može da dovede do povećanja pritiska, do pojave otoka po telu, do problema sa vidom i bubrezima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.