Naslovna Trikovi 3 NAČINA DA SAČUVATE SREMUŠ: Ovako će vam duže trajati

3 NAČINA DA SAČUVATE SREMUŠ: Ovako će vam duže trajati

5348
0
Foto: Shutterstock

Sremuš je popularna biljka za salate, čorbe i variva, a pošto sadrži i brojne zdrave sastojke, mnogi žele da ga jedu i nakon što mu prođe sezona.

Sremuš se lako može konzervirati, na tri ukusna načina – isprobajte svaki!

SO SA SREMUŠEM:

Opran i osušen sremuš u blenderu pomešajte s krupnom morskom solju. Mešavinu poravnajte na plehu pa osušite u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Potom prespite u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

ULJE OD SREMUŠA:

U blenderu pomešajte oprani sremuš bez stabljika s maslinovim uljem. Na ovaj način možete čuvati i potpuno samleveni, i sremuš isečen na krupnije komade.

Pročitajte i:  Za momentalno blistavu kožu: Detoks maska za lice od jogurta i bundeve

MASLAC SA SREMUŠEM:

Verovatno omiljeni način profesionalnih kuvara da sačuvaju začinsko bilje! Oprani sremuš bez stabljika isecite sitno i pomešajte s maslacem. Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u frižideru ili čak zamrznuti, pa po potrebi kockicu ili dve dodavati u razna ukusna jela.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: Mondo

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.