Naslovna Stvar Uskrsa Saveti za pravilnu kupovinu jaja za Uskrs

Saveti za pravilnu kupovinu jaja za Uskrs

1045
0
Foto: Shutterstock

Bliži nam se Uskrs i omiljena aktivnost tog praznika – farbanje jaja.

Ali, pored lepog izgleda uskršnjih jaja, važno je da vodimo računa i o zdravlju. Pošto farbana jaja uglavnom dugo stoje – prvo čekajući od petka do nedelje, a zatim stoje na stolu dok se ne pojedu (bar 2-3 dana), prenosimo vam nekoliko najvažnijih saveta za kupovinu:

  • Kupujte čista i neoštećena jaja
  • Najbolje ih je kuvati 12 minuta od trenutka ključanja
  • Ako ne farbate jaja prirodno (namirnicama), kad kupujete boje u kesicama, uzimajte one koje su označene kao prehrambene boje
  • Sirova jaja su potencijalan izvor salmonele, pa se savetuje da ih pre kuvanja i ukrašavanja operete mlakom vodom
  • Ofarbajte onoliko jaja koliko ste sigurni da će se pojesti kako ih ne biste posle bacali
  • Jaja koja su ofarbana, neoljuštena i bez oštećene ljuske, a stoje nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili su nekoliko puta vađena iz frižidera, trebalo bi da pojedete u roku od jednog do dva dana
Pročitajte i:  5 načina da ovsene pahulje budu vaš omiljeni doručak

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.