Naslovna Trikovi Saveti za pravilno usisavanje: Ako želite da bude stvarno čisto onda morate...

Saveti za pravilno usisavanje: Ako želite da bude stvarno čisto onda morate da uradite ovako

2243
0
Foto: Shutterstock

Neki usisavaju jednom-dvaput sedmično, a neki i svakodnevno. Ipak, sve je to džaba ako ne usisate kako treba – a stručnjak za čišćenje Džoan Arčer otkriva da smo to sve vreme radili pogrešno.

Ona objašnjava da su vlakna u tepisima fleksibilna, zbog čega je važno da usisate iz svakog ugla, kako biste se zaista rešili prašine i prljavštine. To je, ističe, posebno važno za ljude koji imaju problem sa alergijama na prašinu i polen, koji mogu da ostanu u tepihu, ako usisavanje ne obavite kako treba.

“Vlakna tepiha se uvrću u svim pravcima, zato je važno da usisate iz što više uglova. Ako usisate samo iz jednom ili dva ugla, imaćete mrvice, polen, mrtve ćelije kože i prašinu i dalje u kući. Možda to nećete videti, ali biće tu, zarobljeno u vlaknima”.

Pročitajte i:  PREUKUSNE KOKICE BEZ KAPI ULJA: Napravite ih za 60 sekundi i uživajte u prazničnim večerima!

Ona ističe da je nemoguće da svaki centimetar tepiha usisate iz svakog mogućeg ugla, ali savetuje da uobičajenom usisavanju dodate samo jedan korak, za čistiju kuću.

Najpre, usisajte uobičajenim pokretima napred-nazad, kao što inače radite, svaki centimetar tepiha. Kada to uradite, okrenite usisivač i usisajte u pravcu levo-deso, kako biste pokupili i “zarobljenu” prljavštinu.

Još jedna greška koju mnogi prave, tvrdi Džoana, je to što pre usisavanja ne istresu ćebad i prekrivače, a trebalo bi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.