Naslovna Trikovi Saveti i trikovi koje morate znati pri pečenju proizvoda od testa

Saveti i trikovi koje morate znati pri pečenju proizvoda od testa

6561
0
Foto: Shutterstock

Kulinarski eksperti preporučuju da se uvek poštuju neki važni saveti prilikom pečenja proizvoda od testa.

Evo šta je sve potrebno da zna svaka domaćica:

1. Brašno za slatkiše se prosejava nekoliko puta.

2. Prašak za pecivo se stavlja u brašno.

3. Soda se rastvara sa kiselim mlekom, sirćetom i limunovim sokom.

4. Testa postaju mekša i ukusnija ako se posebno mute žumanca i belanca /u sneg/.

5. Šećer i jaja se mute dok smesa ne postane bela.

6. Proizvodi od testa se peku u prethodno zagrejanoj rerni.

7. Kore za torte se seku kada se ohlade. Koristite čvrst konac ili poseban dugi nož za taj cilj.

Pročitajte i:  9 supersaveta za mašinsko pranje posuđa

8. Ako testo sa maslacem počne da se lepi i opušta, stavlja se u frižider kako bi se steglo.

9. Uvek premažite maslacem tepsiju ili kalup za kolače i pospite brašnom, ili precite na nauljenom prozračnom pirinčanom papiru koji ne propušta masnoće i vlagu.

10. Testo sa kvascem uvek naraste na umerenoj temperaturi, posebno za hleb je neophodna topla prostorija.

11. Uvek se sirupira topao slatkiš hladnim sirupom, ili hladni slatkiš toplim sirupom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.