Naslovna Trikovi Baka Jelini saveti o pravilnom čuvanju namirnica (VIDEO)

Baka Jelini saveti o pravilnom čuvanju namirnica (VIDEO)

595
0
Foto: Pintscreen Youtube/Bakina i dekina kuhinja

Adekvatno čuvanje hrane će nam uštedeti vreme i novac, a pre svega sprečiti ugrožavanje zdravlja.

Frižider

Baka Jela nam savetuje pre svega da frižider uvek mora biti čist, i ukoliko nemate naviku da pre odlaganja namirnice uvek obrišete i lepo spakujete onda bar jednom mesečno generalno čistite frižider i bacite sve čemu je prošao rok.

Ako ste kupili meso ono može u frižideru da stoji samo 1 dan, a riba ili odmah u zamrzivač ili da se sprema.

Povrće stavljajte u fioku frižidera uvek. A peršun pre odlaganja malo pokvasite i biće svež 4-5 dana. Zelenu salatu uvek očistite pre odlaganja u frižider, i kada vam treba za ručak samo je začinite.

Svež sir može da stoji 1-2 dana u frižideru, a ukoliko želite da vam traje duže 10-15 dana odložite ga u plastičnu posudu, ali ga pre toga prelijte prokuvanom posoljenom vodom (naravno kad se voda skroz ohladi).

Pročitajte i:  Uspevaju svaki put: Domaće princes krofne po proverenom receptu

Zamrzivač

U zamrzivaču možemo čuvati praktično sve od mesa, ribe, povrća, hleba…

Meso, ukoliko je lepo spakovano npr.u vakumske kese može stajati oko godinu dana, dok je mlevenom mesu i kobasicama rok oko 3 meseca, a rok za ribu je 4-5 meseci.

Više saveta i trikova pogledajte u VIDEU.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bakinaidekinakuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.